Cât costă greșelile trecutului | Curtea de Apel obligă CNAB să plătească daune morale unui fost angajat dat afară în 2019: ”Rezultatul schimbărilor excesive de management din ultimii ani” (SURSE)

Cât costă greșelile trecutului | Curtea de Apel obligă CNAB să plătească daune morale unui fost angajat dat afară în 2019: ”Rezultatul schimbărilor excesive de management din ultimii ani” (SURSE)
Publicat: 17/06/2022, 10:38
Actualizat: 17/06/2022, 11:09

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) se află în plin proces de reorganizare, conducerea executivă a companiei prezentând un proiect care a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de Consiliul de Administrație.

Directorul general George Dorobanțu a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că se dorește ”reducerea numărul de semnături și decidenți”, din cauză că există lucrări care trec prin avizare la 6-7 directori”.

Tocmai de aceea ”trebuiau standardizate și reorganizate, centralizate anumite procese din organizație pentru a evita fragmentarea procesului decizional”.

Noua organigramă CNAB elimină dubla subordonare la nivelul funcțiilor de conducere, dar asigură și standardizarea structurilor ierarhice, a mai precizat George Dorobanțu, însă problemele care au apărut în anii anteriori au efecte negative și astăzi.

Contestația admisă, decizia de concediere anulată

Curtea de Apel București a obligat CNAB – pe data de 9 iunie – să îi plătească daune morale unui fost angajat al companiei, dar şi să anuleze decizia prin acesta a fost dat afară, în anul 2019. Angajatul fusese acuzat de conducerea CNAB că a transmis presei şi unor ”persoane neautorizate” un document al CNAB. Daunele morale se ridică la 60.000 de lei.

Potrivit surselor Gândul, CNAB era condusă, în 2019, de Ivan George Alexandru, director adjunct fiind Cristinel Smadu, iar ”conflictul de muncă” și toate celelalte probleme au apărut și ca urmare a ”schimbărilor excesive de management care au avut loc la CNAB, în ultimii ani, care reflectă necesitatea organizării concursului pe OUG 109”.

În ultimii 10 ani, la conducerea CNAB a fost un adevărat du-te – vino, iar contestația admisă de Curtea de Apel București este doar un exemplu din care reiese că greșelile trecutului se plătesc.

  • 2012 – 4 directori generali
  • 2013 – 3 directori generali
  • 2014 – 2 directori generali
  • 2015 – 2 directori generali
  • 2016 – 3 directori generali
  • 2017 – 4 directori generali
  • 2018 – 5 directori generali
  • 2019 – 3 directori generali
  • 2020 – 5 directori generali
  • 2021 – 5 directori generali
  • 2022 – 1 director general

”Admite contestaţia formulată de reclamantul Brezeanu Dragoş împotriva Deciziei de concediere cu nr. 6/20.12.2019 emisă de angajatorul pârât, pe care o anulează. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii Deciziei de concediere anulate prin reintegrarea contestatorului în funcţia anterior deţinută concedierii. Obligă pârâta la plata către contestator a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe perioada de la data concedierii şi până la reintegrarea efectivă. Admite în parte cererea de chemare în judecată având ca obiect obligarea pârâtei la plata unor sume cu titlu de daune morale şi obligă pârâta la plata sumei de 50.000 lei cu acest titlu către reclamant. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se precizează în decizia Curţii de Apel Bucureşti, pronunţată în data de 9 iunie, notează adevarul.ro.

CNAB trebuie să îi plătească lui Dragoş Brezeanu – pe lângă drepturile salariale – peste 60.000 de lei, reprezentând daune morale sau cheltuieli de judecată. Însă întreaga sumă ar putea ajunge la aproximativ 150.000 de euro, potrivit sursei citate mai sus, fiindcă în ecuație sunt introduse salarii, contribuţii angajator și tichete, pe lângă daunele morale şi cheltuielile de judecată.


Citește și:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
A murit marea actriță. Adio, doamnă! A fost o legendă a lumii artistice
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi reguli la Vatican pentru evaluarea fenomenelor supranaturale
×